Werken met de iPad in combinatie met de Magic Flute

door Chantal Moorthamer – stagiaire mbmm 2012/2013

chantal

De Ipad kent iedereen tegenwoordig wel. De handige tablet-pc van Apple. Wist u echter ook dat de iPad prima in combinatie met de Magic Flute kan worden gebruikt? Door middel van de applicatie Garageband kan iedereen de Ipad als begeleidingsinstrument voor de Magic Flute gebruiken.

De applicatie Garageband is te vinden in de App Store. Door middel van deze applicatie kunt u met allerlei verschillende touch-instrumenten, waaronder piano, gitaar en drums, muziek maken met uw vingers. Ze klinken net als echte instrumenten. Het handige is dat de toonladder eenvoudig kan worden veranderd door naar het menu ‘instellingen’ te gaan, op ‘key’ te drukken en op de gewenste toonsoort te drukken.

garageband

Zelf begeleid ik voor langere tijd cliënten door middel van de applicatie Garageband. Zij blazen zelfstandig op de Magic Flute en maken zo hun eigen muziek, terwijl ik hen begeleid op de virtuele gitaar of de piano. Het enige wat u hoeft te doen, is de toonladders van zowel de Magic Flute als Garageband op elkaar af te stemmen. Wanneer u de toonladder Blues 1 bijvoorbeeld gebruikt voor de Magic Flute, kunt u in Garageband de toonladders C majeur of A mineur gebruiken.

ipad

In deze toonladders zitten dezelfde noten en dus klinken zij altijd goed samen. Ook wanneer u nog nooit een muziekinstrument hebt bespeelt, zult u cliënten kunnen begeleiden door middel van Garageband. U hoeft alleen de begeleiding maar aan te zetten, op een akkoord te drukken en automatisch start er begeleidende muziek. Af en toe kunt u dan op een ander akkoord drukken en op die manier heeft u een goed klinkende melodie, terwijl de cliënt zich kan concentreren op het bespelen van de Magic Flute.


Workshop Magic Flute

1. Improviseren op de Magic Flute
2. Toon keuze en toon gebruik
3. Liedjes spelen voor beginners
4. De kracht van de pentatonische toonladder
5. Verander uw computer in een Magic Flute geluidsmodule
6. “Pimp je Schakelaar”
7. Werken met de iPad in combinatie met de Magic Flute

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.