Wat we doen

Wij…

Ondersteunen

Kinderen uit onze doelgroep kunnen een elektronisch instrument in bruikleen krijgen. Dit gebeurt laagdrempelig. Hierbij richten wij ons op Nederland. Wij hebben een kleine hoeveelheid instrumenten op voorraad die wij zelf aanpassen.

Ontwikkelen

Een ander doel is het ontwikkelen en aanpassen van elektronische muziekinstrumenten. Wij verzinnen zelf tal van oplossingen. Wij passen elektronische muziekinstrumenten zo aan dat ze bespeelbaar worden voor onze doelgroep. Met hulp van een wereldwijd netwerk maken wij indien nodig zelf nieuwe instrumenten, zoals de Magic Flute. Wij ontwikkelen ook lesmethodes speciaal gericht op de doelgroep.

Denk hierbij aan de door ons zelf ontwikkelde makkelijk leesbare bladmuziek. Wij onderzoeken ook welke (blad)muziek goed bespeelbaar is voor onze doelgroep. Voor zeer jonge kinderen en deelnemers met een lage cognitie ontwikkelen wij een improvisatiemethode.

Adviseren

Mensen met een handicap kunnen advies krijgen over welk elektronisch instrument zij zouden kunnen bespelen. Onze kennis en onze netwerk kan mensen een eind op weg helpen. Dit advies gebeurt schriftelijk en in sommige gevallen ook via een bezoek aan ons.

Inspireren

Mensen met een handicap kunnen waar ook ter wereld lokaal deelnemen. Deze site is vooral bedoeld als gratis online internet gids. Het laat zien wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Er staan tal van tips en gebruikers ervaringen. Er is tevens een grote collectie bladmuziek en meespeelmuziek aanwezig. Ter ondersteuning zijn er ook instructie video filmpjes.

Om te laten zien wie wij zijn verzorgen wij workshops en geven wij demonstraties. Dit wordt niet alleen gezien als inspiratie voor de toeschouwers, maar ook voor onze deelnemers. Zij hebben zo een platform waar zij hun verworven muzikale vaardigheden kunnen laten zien aan een breed publiek, zo hebben zij ook de functie om een voorbeeld te kunnen zijn in de maatschappij. Muzikaliteit zit in ons allen en dat laten onze deelnemers zien en horen!

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.