Lesmethode

Op de Yamaha WX5, WX 11 en de Magic Flute kan men liedjes vanaf bladmuziek leren spelen.

Met de Magic Flute kan men ook heel makkelijk muziek improviseren. Onder makkelijk verstaan wij hierbij dat men zonder enige muzikale kennis of ervaring binnen no time de prachtigste geïmproviseerde melodieën kan voort brengen.

In dit deel laten wij zien wat dat voor ons in de praktijk betekent. Dit schrijven is zowel bedoeld voor begeleiders als voor gebruikers.

Bladmuziek

In de loop der tijd hebben wij een leuke collectie geschikte bladmuziek aangelegd. We hebben allerlei stijlen oa pop, jazz, kinderliedjes en klassiek. Deze bladmuziek kunt u kosteloos downloaden en is uitermate geschikt voor onze doelgroep. De collectie bladmuziek groeit en we zijn altijd op zoek naar nog meer geschikte nummers.

Bladmuziek voor de Yamaha WX11 en WX5

Om het leren van een muziekstuk zo eenvoudig mogelijk te maken heb ik een eenvoudige methode ontwikkeld om liedjes te leren. Als u deze methode gebruikt, dan duurt het niet lang voordat de deelnemer zijn eerste solo stuk kan spelen. Sommige van onze deelnemers zijn lichamelijk en geestelijk gehandicapt. Ook deze deelnemers kunnen met die methode liedjes leren. Zonder veel problemen kunnen zij de vingerzetting aflezen. Bij veel van de muziekstukken vindt u ook de akkoorden die een begeleider kan gebruiken.

complete

Op de download pagina vindt u een document getiteld: “Special signs”. Dit is onze unieke muziek code voor zowel de WX5 als de WX11. In onderstaande diagram ziet u de code met bijhorende vingerzettingen.

Indien u meer hulp nodig heeft, stel dan uw vragen via ons e-mail adres.

Bladmuziek voor de Magic Flute

Voor de Magic Flute gebruiken we bladmuziek in gewone noot notatie. Dit is voor de hand liggend omdat in het display van de Magic Flute een notenbalk zichtbaar is.

display2

notenbalk

toonladder

Op de download pagina staat naast de bladmuziek ook meespeel mp3’s en meespeel MIDI files. Wel zo leuk en op deze manier leert men ook nog eens goed in de maat te spelen. Het is natuurlijk nog beter als men een aan huis leraar zou kunnen vinden.

Improviseren

Improvisatie is de mogelijkheid om eigen unieke muziek te creëren, hier en nu, zonder teveel na te hoeven denken. Het is een geweldige manier om zich te uiten. Als men de juiste toonladders op de Magic Flute gebruikt in combinatie met de improvisatie meespeel muziek, maakt men binnen de kortste keren muziek die zeer aangenaam in het gehoor kan liggen.

Dit kan al vanaf zeer jonge leeftijd, onze jongste deelnemers zijn niet ouder dan 4 jaar. Improviseren is heel goed voor de mentale ontwikkeling. Iemand die goed muziek kan improviseren kan vaak ook in het dagelijks leven goed improviseren.

Ook deelnemers met een verstandelijke beperking kunnen probleemloos inproviseren. Op onze download pagina vindt u een aantal professionele meespeel tracks. Deze tracks zijn speciaal voor “My Breath My Music” gecomponeerd. Bij de tracks vindt u informatie over de toonladder die u het beste kunt gebruiken. Nog nooit is muziek maken zo eenvoudig geweest!

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.