Concertkeyboardist

Concert Keyboardist

Wat is Concert Keyboardist?

Concert Keyboardist is door Chris Graham ontwikkelde muzieksoftware. Concert-Keyboardist is een muziekinstrument waarmee je nooit een verkeerde noot kunt spelen. Laadt een midi-bestand en Concert Keyboardist wordt een instrument waarmee je muziek expressief kunt uitvoeren, dus niet alleen om passief naar te luisteren. U bepaalt zelf wanneer en hoe de noten in worden gespeeld. Speel als een “Concert-toetsenist” met alleen uw computer toetsenbord, of gebruik een midi-toetsenbord voor nog meer controle.
Concert Keyboardist is zeer toegankelijk voor mensen met een handicap, hoewel het programma niet specifiek geschreven is voor deze doelgroep. Ga naar concertkeyboardist.com voor meer informatie en om de gratis software te downloaden

MIDI bestanden

Tegenwoordig kun je duizenden gratis MIDI-bestanden op internet vinden. Sommigen zijn erg goed, sommigen zijn wat minder van kwaliteit. Om het zo makkelijk mogelijk te maken kun je hier alvast 8 PIANO MIDI files downloaden.

Het maximale resultaat uit Concert Keyboardist halen.

Hoewel Concert Keyboardist op zichzelf kan werken, raden we ten zeerste aan een externe geluidstoepassing te gebruiken. Met behulp van een video zullen wij stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Eerst installeer je deze 3 programma’s :

  • LoopBe1 is een interne MIDI “kabel” voor het overbrengen van MIDI-gegevens tussen 2 computerprogramma’s. LoopBe1
  • Voor een geweldig pianogeluid raden we het programma Addictive keys ten zeerste aan. Ze hebben een demo-versie van de veelgeprezen Studio Grand. Je kunt deze hier vinden www.xlnaudio.com/demos
  • Voor een beter geluid raden we aan een ASIO-stuurprogramma te installeren. Audio Stream Input / Output (ASIO) is een stuurprogramma protocol voor de geluidskaart van uw computer. Het is een interface met weinig vertraging en hoge betrouwbaarheid tussen een softwareapplicatie en de geluidskaart van uw computer. asio4all

In de toekomst zal Concert Keyboardist ook VST-instrumenten ondersteunen.

Concert Keyboardist schakelaar toegankelijk gemaakt.

In samenwerking met stichting My Breath My Music heeft Chris de nieuwste versie van Concert Keyboardist extra toegankelijk gemaakt voor mensen met een ernstige beperking. U kunt nu ook heel gemakkelijk externe schakelaars * aansluiten.

Voor de input van de schakelaar bevelen wij de Atec Switch-interface ($ 69,95 op www.atengineering.us) aan. Ze bieden daar ook schakelaars aan. Voor ongeveer $ 100 kun je dus eigen zeer toegankelijke muziekinstrument maken.

*Schakelaars zorgen ervoor dat mensen met een ernstige motorische beperking de computer, hun elektrische rolstoel of andere gebruiksvoorwerpen kunnen bedienen. Wij gebruiken deze schakelaars dus om muziek te maken. Muziek maken met schakelaars is laagdrempelig. Hoe ernstig de beperking ook is, er is altijd een schakelaar te vinden die juist geschikt is voor net die ene deelnemer.

Hoe de  Atec Switch interface te gebruiken

  1. Sluit de Atec Switch interface op een USB ingang aan.
  2. Selecteer de blauw gekleurde strip van de Atec Switch interface.
  3. Sluit een schakelaar aan op poort 3

U kunt maximaal 5 schakelaars aansluiten

– Schakelaar 1: start/stop afspelen
– Schakelaar 2: terug spoelen
– Schakelaar 3: speel noten
– Schakelaar 4: speel noten
– Schakelaar 5: ga terug door de muziek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xkeys xk-8 usb

Er zijn nog  enkele alternatieve opties voor mensen met een handicap denkbaar. Een leuke optie is bijvoorbeeld de xkeys xk-8 usb-stick. Deze aangepaste controller heeft een duidelijke lay-out. U kunt de toetsen precies plaatsen waar u ze wilt hebben. Perfect om uw eindgebruiker een beperkte set duidelijk gelabelde bedieningselementen te geven. En u kunt de xkeys xk-8 gemakkelijk op een rolstoelblad plaatsen.
We zijn echter niet helemaal tevreden over de aanslag van deze toetsen.
We spelen dan ook met de gedachte om in de toekomst samen met Chris Graham een betere controller voor Concert Keyboardist te ontwikkelen.

Thank you Chris! You are wonderful.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.