virtuele oefenruimte

DE BRIDGE KAN DOOR MET OEFENEN!

De test is gelukt. De virtuele oefenruimte voor DE BRIDGE is een feit. Gelijktijdig – op afstand en dus ‘online’ – spelen, iedereen zei dat het niet haalbaar zou zijn. Maar we konden niet anders. Om in deze tijd nog samen muziek te kunnen maken moest er een oplossing komen. Een aantal van onze bandleden heeft een progressieve spierziekte en zij zitten dus helaas voorlopig in quarantaine.

We zagen op het internet wel allemaal gelikte video’s van hele orkesten samen, maar daar staat niet bij dat ze dit om de beurt spelen, en dat dan later alles in een computerprogramma bij elkaar wordt geplakt. Dat is niet samen spelen en misschien wel leuk voor een keer. Nee, wij willen gewoon tegelijkertijd kunnen spelen. Als band, samen in een virtuele oefenstudio. En dat gaat lukken!

Wat heb je nodig?

We gebruiken het opensource programma Jamkazam. Alle bandleden maken verbinding via internet. Gewoon thuis middels een ethernet- of ook wel UTP-kabel. WiFi is voor deze toepassing (nog?) niet geschikt. We maken  geen gebruik van video/beeld , alleen audio/geluid en dat geluid is verrassend goed. Er is wel een optie voor video. Het is een extra uitdaging om alle apparatuur toegankelijk te maken voor de bandleden. Wanneer je Duchenne of SMA hebt, ben je fysiek beperkt. Sommige bandleden hebben hulp nodig bij het klaarzetten van hun spullen. Een goed deel van het opstarten is éénmalig. Hieronder staan de basisbenodigdheden om te kunnen starten.

  • een redelijk goede computer/laptop. Zowel Windows, MAC als Linux zijn prima.
  • Jakazam software.
  • een stabiele internet aansluiting, waarbij de ‘upload-‘ net zo belangrijk is als de ‘download-‘ snelheid.
  • een ethernet- ofwel ‘UTP-‘ kabel.
  • een goede externe geluidskaart, ook wel ‘audio interface’ genoemd.
  • een goede hoofdtelefoon. Wanneer je inears hebt en verdraagt is dat natuurlijk ook prima.
  • een microfoon om met elkaar te kunnen praten.
  • goede instrumenten, bij voorkeur ‘actief’ of electronisch/digitaal.
  • voor zangeressen/zangers een goede microfoon. (deze doet dan tevens dienst om met de rest te kunnen praten)

 

Wij helpen u!
Wilt u ons helpen?
DONEER 

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.