De Quintet

Alles draait om de eenvoud

De Quintet is een spannend apparaat waar tot vijf schakelaars op aangesloten kunnen worden. De Quintet is speciaal gemaakt voor leerkrachten, therapeuten, begeleiders en ouders die muziek willen gebruiken als een activiteit met kinderen of volwassenen. Hij is echt ontworpen voor het veldwerk, een robuuste zelfstandig werkende muziekdoos vol met voorgeprogrammeerde liedjes. De Quintet heeft een ingebouwde speaker en werkt op een accu. Het is een kwestie van aanzetten en spelen. Er gaat dus geen kostbare therapietijd verloren en u neemt hem makkelijk onder de arm mee naar verschillende therapieruimtes. De Quintet wordt geleverd met een werkboek met tal van leuke activiteiten.

De Quintet is zeer geschikt voor spelen met een groep, waarbij iedere deelnemer zijn eigen taak binnen een muziekstuk krijgt.

 

Muziek maken met schakelaars is laagdrempelig. Hoe ernstig de beperking ook is, er is altijd een schakelaar te vinden die juist geschikt is voor die ene deelnemer.

De keuze om met de Quintet te werken wordt dus vaak vanuit de motorische mogelijkheden van de deelnemer genomen. Dit is echter niet altijd de regel. Het spelen van muziek door middel van schakelaars is simpel en overzichtelijk. Hierdoor is het voor kinderen een uitermate geschikt middel om met muziek in aanraking te komen. Als groepsactiviteit in de klas of als hulpmiddel bij ergo-, logo-, muziek- en fysiotherapie. Muziek maken met schakelaars is ook geschikt voor kinderen met een lage cognitie. Het kan al vanaf zeer jonge leeftijd worden toegepast.

 


 

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.