Hallo allemaal!

Mijn naam is Marleen en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren met een spierziekte (Merosine negatieve spierdystrofie). Hierdoor heb ik heel weinig spierkracht (in bijna heel mijn lichaam). Ik zit in een elektrische rolstoel. Mijn longen zijn door mijn handicap ook heel erg zwak. Om mijn longen te onderhouden ben ik op mijn 9e begonnen met ademhalingstherapie bij Ruud van der Wel. Eerst speelde ik op de WX5, een elektronische saxofoon, maar het was altijd erg lastig om hem zo neer te zetten dat ik er goed op kon spelen (er staat een filmpje van op Youtube). Nu met de Magic Flute gaat het een stuk sneller en beter! In tegenstelling tot de meeste andere spelers van de Magic Flute bespeel ik dit instrument met mijn hand in plaats van met mijn hoofd en heb ik een verlengstukje in mijn mond om op het instrument te kunnen blazen.

Van mijn 4e tot mijn 18e heb ik op Mytylschool de Brug gezeten. Hier heb ik mijn VMBO-diploma behaald. Nadat ik mijn diploma heb gehaald, heb ik besloten om verder te gaan studeren. Mijn droom was/is om psycholoog of maatschappelijk werkster te worden. Ik vind het heel erg leuk om met en voor mensen te werken. Als ik deze mensen dan zou kunnen helpen met hun vragen of problemen zou ik dat ontzettend stoer vinden! Helaas kan ik deze opleidingen op dit moment niet volgen omdat je hier een HAVO-diploma voor nodig hebt. Nu studeer ik op het Zadkine voor Sociaal maatschappelijk dienstverlener. Buiten school vind ik het heel erg leuk om met vrienden/vriendinnen of familie dingen te doen. Zo ga ik soms naar de bioscoop of naar de stad om te shoppen. Musicals en concerten zijn ook een van mijn favoriete dingen. Ik ben laatst met een aantal vriendinnen naar een concert van Rihanna geweest. Dit was echt zo ontzettend leuk!!

Thuis speel ik ook op de Magic Flute.Ik heb er namelijk een in bruikleen van de stichting, zodat ik thuis extra kan oefenen. Een aantal keer heb ik met Ruud opgetreden. Soms worden we gevraagd voor een demonstratie. Ik vind het heel bijzonder om te zien, hoe blij verrast iedereen op ons reageert.

Lees hier mijn verhaal van 4 jaar geleden (toen ik 16 was).

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.