Magic Flute cursus

Ieder jaar  verzorgen wij speciaal een aantal gratis cursussen voor gebruikers en geïnteresseerden.
Deze vinden plaats op Rijndam Revalidatie, Ringdijk 84 te Rotterdam
Een keertje meedoen? Stuur een email naar info@iedereenmuziek.nl

Op zaterdag 21 januari 2017 vond de cursus voor de Magic Flute gebruikers en geïnteresseerden plaats. Van afgevaardigden van de stichting Philadelphia, toegewijde ouders, een vrijwilliger en bewegingstechnoloog/natuurkunde leraar tot drie ambassadeurs die zeer bedreven waren in het bespelen van de Magic Flute waren aanwezig. Een magische dag en gezelschap!

Profielen van de aanwezigen:

Sjoerd (25 jaar) & Jonas (33 jaar) werken voor de stichting Philadelphia en het gaat hier om een buitenschoolse opvang voor mensen met verstandelijk beperkingen. Sjoerd werkt voor deze stichting in Vlaardingen en Jonas in Amsterdam. Ze zijn voornamelijk gefocust op de muziekexpertise en willen het belang hiervan in 3 jaar vergroten. Dit betekent dat ze muziek gaan opzoeken in de muziek & zorg en kijken naar wat wel en niet werkt. Muziek verbindt elkaar en hiervoor willen ze nieuwe inspiratie en nieuwe muziekactiviteiten verwerven. Het doel is om de interesse en belang te vergroten van 7.000 cliënten in het jaar 2020. Daarom organiseren ze een festival in mei en proberen dit 2 keer per jaar te houden.  Zij willen deze dag meer te weten komen over de Magic Flute. Hun conclusie is dat de Magic Flute goed aansluit bij hun doelgroep.

Saskia (23 jaar) komt uit Den Haag en is op een Supportbeurs in contact gekomen met Ruud, waarna hij haar heeft uitgenodigd voor de cursus. In april 2016 is ze afgestuurd als Bewegingstechnoloog te Den Haag en nu doet ze iets anders. Namelijk de lerarenopleiding Natuurkunde in Utrecht voor de onderbouw van de middelbare school. Door haar achtergrond als bewegingstechnoloog kan ze bewegingen analyseren. Hierdoor begrijpt ze wat er speelt en welke technologie je zou kunnen ontwikkelen om dit te verbeteren. Ze wil graag vrijwilliger zijn.

Martijn (24 jaar) is één van de ambassadeurs die aanwezig zijn vandaag. Hij speelt al 2 jaar de Magic Flute en woont in Roosendaal. Elke dag oefent hij 20 minuten en heeft een leraar thuis. Hij is in contact gekomen met de Magic Flute omdat veel van zijn hockey-vrienden uit Rotterdam komen. Toen hij bij één van hen zo’n fluit zag wilde hij in contact komen met Ruud. Nu mag hij af en toe mee spelen in de buurt bij een cover band. Martijn vindt het erg leuk om samen te spelen met de gitaar, vooral met de buurman 1 of 2 keer per week. Anders kan hij nog met iemand anders samen spelen met gitaar uit Breda of met een 16-jarige pianist die bij hem thuis langs komt. Naast veel oefenen heeft hij ook meegedaan aan het benefiet voor rolling on wheels met 3 liedjes, waarvan 2 liedjes met noten waren en 1 improvisatie. Heel erg fijn was dat de opbrengst voor stichting on wheels was. Door de Magic Flute is zijn ademhaling ook erg goed en stabiel gebleven. Het was alleen wel een uitdaging in het begin, want hij had spierpijn in de borstkast. Naast zijn passie voor de Magic Flute heeft hij als dagbesteding dat hij website maakt en hij zit in een klankbordgroep om innovatie voor ‘ het huis van morgen’ te bedenken. Het mooie aan de Magic Flute is dat je er nooit klaar mee bent. Hij heeft er een standaard voor gekocht en vervolgens een box. Stapje voor stapje breidt het uit. Muziektherapie moet weer krachtig worden en weer aandacht krijgen.

 

Robin (11 jaar) is, samen met ouders: Peter en Marlies, nog een ambassadeur die vandaag aanwezig is. Hij is begonnen met de Magic Flute 2 jaar geleden, doordat hij een concert bijwoonde in de Classic Express, een rijdende concertzaal. In deze concertzaal wordt gebruik gemaakt van de Magic Flute en hij die mocht het uitproberen samen met Senna. Zijn juf filmde het  en nam contact op met de ouders en Ruud. Robin oefent veel thuis samen met zijn vader.  Ze houden van de blues en improviseren. Ruud heeft hen gevraagd om mee te doen en ook om te laten zien hoe het werkt en zelf bij te leren. Robin heeft laatst opgetreden bij een kerstconcert van de Rotterdamse Muziekschool. De opbrengst van dit concert was voor de stichting My Breath My Music. Hij heeft zelfs een nieuwe techniek bedacht voor het bespelen van de Magic Flute, namelijk dat hij vibrato kan maken door zijn mond heen en weer te bewegen. Robin vindt het jammer dat er op school bij de muziekles  geen aandacht besteed wordt aan de Magic Flute want hij vindt het heel fijn om er op te spelen.

“ er worden heel weinig muziekinstrumenten  voor mensen met een handicap gemaakt”. Robin (12 jaar): “Zo triest”

Christian Gouweleeuw speelt al 6 jaar de Magic Flute en is ook één van de ambassadeurs van de Magic Flute. Hij was laatst zelfs op TV te zien bij ‘ wie steelt mijn show’ met Paul de Leeuw. Hij won glansrijk. Hij vindt het spelen op de Magic Flute een leuke hobby en het is ook goed voor de ademhaling.Christian helpt Ruud altijd als hij de Magic Flute cursus geeft.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.