Beste Mensen,

Laat ik mij eerst voorstellen. Ik ben Fien van Wamel 80 jaar en wonend te Dongen. Ik ben rolstoel gebruikster daar ik spierziekte heb. Ook heb ik ademhalingsondersteuning nodig daar de spieren van de ademhaling zijn aangedaan.

Sinds vorig jaar mei 2010 heb ik Ruud van der Wel ontmoet een ademtherapeut. Het was tijdens een bijeen komst van de Spierziekte Vereniging Nederland. Hij was bezig met kinderen muziek te laten maken. Hij liet mij “proeven” dat ik muziek kon maken Wat ik al ongeveer 15 jaar niet meer kon, orgel of piano spelen.

In de vakantie van Ruud ben ik bij hem geweest. Hij heeft gekeken wat ik kon. Toen heeft hij een elektronische saxofoon op mij af gesteld en ik kreeg ik de saxofoon in bruikleen. Wel had ik afgesproken dat ik iemand zou zoeken die mij zou leren spelen. Ook zou ik op afspraak in de vakantie terug komen dan kan hij de vorderingen zien.

Charlotte zij is 16 jaar en speelt al 6 jaar altsaxofoon. Zij helpt mij en zegt welke toetsen ik moet gebruiken bv. bij de kruisen en mollen. Wij hebben samen veel plezier en zij heeft ondersteuning van haar muzieklerares. Ik speel van de bladmuziek van Ruud en die Charlotte meebrengt.

fien

Daar ik zo heel veel geniet van het spelen op de saxofoon en mede daardoor zo prettig voel. Zou ik iedereen die problemen heeft met de ademhaling willen aanraden: Ga muziek maken Ruud van der Wel kan je daarbij helpen. Vraag aan de dokter om ademhalingstherapie. Muziek maken is een hele prettige en leuke manier om ademhalings oefeningen te doen.

Kun je een instrument niet vast houden geen probleem Ruud past het instrument aan. Nog sterker – hij heeft een instrument ontworpen dat je kunt spelen zonder handen. Dat heet Magic Flute. Ik heb er kinderen op zien spelen en met zoveel plezier daar alleen al word je al vrolijk van.

Degene die al muziek maken en die komen spelen. Wens ik heel veel muziekplezier toe, zoals ik dat zelf ervaar.

O,ja ik ben vergeten te vertellen dat mijn ademhalingsprobleem niet zo snel meer achteruit gaat. Ik speel de sterren van de hemel.

Ruud ik wens heel veel succes met je muziektherapie. Vergeet niet te genieten van je vak, je maakt hiermee jong en oud heel gelukkig.

Vriendelijke groetjes en een poot van mijn hulphond Xara,

Fien.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.