In de spotlights: Ivo – 9 oktober in De Boerderij, Zoetermeer

Op 9 oktober a.s. schittert de Bridge Band op het podium van De Boerderij in Zoetermeer. Om zover te komen, werken de bandleden deze zomer keihard door om de juiste nummers te selecteren en het repertoire onder de knie te krijgen. Deze week een gesprek met Ivo uit Barendrecht, bassist van de band en bekend onder zijn artiestennaam Ovi Music.
Foto Ivo

Bevlogen   Ivo is een bevlogen saxofonist/bassist die naast zijn positie in de Bridge Band pop-, rock- of soulnummers herschrijft naar hoe hij ze kan oefenen en vervolgens kan coveren. Zijn facebookpagina staat er vol van, een bezoekje waard! Wanneer Ivo een nummer herschrijft, luistert hij eerst goed naar de baspartij van het originele nummer. Vervolgens schrijft hij de baspartij uit en speelt het na. Zodra hij het nummer uit zijn hoofd kan spelen,  neemt hij het op en post hij het op YouTube en Facebook. Ivo vindt het wel belangrijk om de baspartij zo veel mogelijk origineel te houden, omdat de bass een cruciale rol speelt in een nummer.

Yamaha   Hij speelt zo’n 10 jaar op een Yamaha WX5, een elektronische sax. Hij heeft dit bijzondere instrument leren kennen op Mytylschool De Brug waar hij in contact kwam met My Breath My Music, die een uitleenprogramma heeft voor dit instrument. Hij oefent dagelijks zeker 2 uur, de oefenuurtjes met de Bridge Band moeten daar nog bij opgeteld worden. Op de vraag of hij zijn gevoel voor de Yamaha kan beschrijven antwoordt hij kort, maar krachtig: passie en kracht.

Benefietconcert MBMM 9 oktober 2016   Veel wil Ivo nog niet vertellen over de nummers die tijdens het concert worden gespeeld. Het enige wat hij kwijt wil is dat het ruig wordt. Veel rock! Hij kijkt het meest uit naar het spelen van een nummer samen met Candy Dulfer. In dit nummer zit een spectaculaire saxofoon solo die Candy ten gehore zal brengen. Verder is het enorm inspirerend om op een podium te staan waarop veel bekende artiesten al hebben gespeeld. Nerveus is hij niet. Een gezonde spanning zorgt ervoor dat hij alles eruit haalt om op 9 oktober te kunnen knallen.

De Yamaha WX5 is een elektronisch blaasinstrument dat heel licht speelt en gemakkelijk kan worden aangepast. Mensen met weinig longvolume kunnen een maximaal geluid creëren bij een minimale inspanning. De WX5 simuleert een instrument naar keuze, door de werking van kleppen en omdat het reageert op adem- en lipdruk.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te koop via Ticketmaster

Reacties uitgeschakeld voor In de spotlights: Ivo – 9 oktober in De Boerderij, Zoetermeer

Wat denk jij?

Reacties zijn gesloten.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.