In de spotlights: Christian Gouweleeuw – 9 oktober in De Boerderij, Zoetermeer

foto-christian-2jpgOp 9 oktober a.s. staan de muzikanten van MBMM te schitteren op het podium van De Boerderij in Zoetermeer. Om zover te komen hebben zij deze zomer keihard doorgewerkt om de juiste nummers te selecteren en het repertoire onder de knie te krijgen. Deze week een gesprek met Christian Gouweleeuw (22) uit Berkel en Rodenrijs, hij bespeelt de magic flute.

Alternatief Vanaf zijn zestiende speelt Christian Gouweleeuw al op de magic flute. Hij heeft dit instrument leren kennen door zijn zwemleraar Ruud van der Wel die later ademhalingstherapie gaf en hem liet kennismaken met de elektronische sax en de magic flute. De magic flute was voor Christian een geweldig alternatief toen zijn handfunctie minder werd en het spelen op de sax niet meer mogelijk bleek. Hij gaat regelmatig met Ruud op pad in binnen- en buitenland om bijvoorbeeld op beurzen de magic flute te promoten.

YouTube Christian is zo’n beetje de hele dag met muziek bezig. Hij luistert veel naar muziek, gaat af en toe naar een concert en speelt zelf een paar keer per week op zijn instrument. Met behulp van YouTube speelt hij nummers na van zijn favo artiesten als Mark Knopfler, U2 en Sting. Hij geniet daarvan en leert zo steeds beter naar zijn instrument te luisteren. De magic flute is voor hem een middel dat hem de mogelijkheid biedt om muziek te maken. Voor Christian is dat zeker niet vanzelfsprekend.

Benefietconcert MBMM 9 oktober 2016  Tijdens het concert speelt Christian samen met Big Band Enterprise een aantal geweldige jazznummers. Meer wil hij niet vertellen. “Kom zondag maar langs, dan hoor je zelf hoe geweldig het concert is.” Hij kijkt het meest uit naar het moment dat hij op het podium staat. Het geeft hem een euforisch gevoel. Zijn zenuwen laat hij achter zich zodra hij het podium opkomt.

Er zijn nog kaarten te koop op Ticketmaster of a.s. zondag bij de kassa aan de zaal!

 

Reacties uitgeschakeld voor In de spotlights: Christian Gouweleeuw – 9 oktober in De Boerderij, Zoetermeer

Wat denk jij?

Reacties zijn gesloten.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.