NIEUWSBRIEF maart 2018

Beste lezers,

Wat een belevenis was de iedereenmuziekdag 2018! Onvergetelijke optredens van De Bridge samen met het Nederlands Studenten Orkest op de Ringdijk en in De Doelen. Hieronder blikken we terug.
Het geld voor de xylofoon voor Yrsa is binnen! U leest er hieronder meer over.
En een team van My Breath My Music presenteerde zich op 24 maart in Amsterdam tijdens de conferentie My Music Ability.


12 februari: iedereenmuziekdag 2018

Op maandag 12 februari was het zover: de iedereenmuziekdag 2018. Dit jaar was er een samenwerking tussen My Breath My Music en het Nederlands Studenten Orkest met als resultaat een reeks fantastische optredens van onze huisband De Bridge en het Nederlands Studenten Orkest.

’s Middags waren er geweldige concerten op de Ringdijk voor leerlingen van Mytylschool De Brug. ’s Avonds was het optreden in de Grote Zaal van de Doelen, waar De Bridge ook samen met het NSO onder de bezielende leiding van dirigent Ivan Meylemans de prachtige compilatie Prairie Angel/Sweeter speelde.

Een mooie bekroning van al het harde werken van Ruud, de bandleden en alle andere betrokkenen in de voorafgaande maanden!

De pers was ook doordrongen door het bijzondere karakter van deze dag; verschillende media hebben er aandacht aan besteed.

klik hier voor een registratie van het optreden in De Doelen
klik hier voor een reportage van RTV Rijnmond in de aanloop naar het optreden in De Doelen


Een muziekinstrument voor Yrsa

In een samenwerkingsproject van My Breath My Music en Ik ga EMB hebben we afgelopen najaar een crowdfunding opgezet om voor Yrsa, een jongere met een ernstige meervoudige beperking, een muziekinstrument te laten ontwikkelen dat ook zij kan bespelen.
En wat een goed nieuws: het gehele bedrag (1800,- euro voor de materiaalkosten) is binnen!
Nu kunnen de studenten van Utah State University echt aan de slag. Zij gaan een xylofoon bespeelbaar maken voor Yrsa; een project dat een jaar gaat duren. Een controlekastje met slimme software gaat ervoor zorgen dat alle kinderen die een schakelaar kunnen bedienen erop kunnen spelen.
Nadat Yrsa haar instrument heeft gekregen, gaat onze stichting kijken of we meer van deze xylofoons kunnen bouwen, zodat ook andere EMB-kinderen erop kunnen musiceren.


Conferentie My Music Ability

Op zaterdag 24 maart presenteerden Ruud van der Wel, Karin van Dijk en Loes van Trirum My Breath My Music tijdens de conferentie My Music Ability. Deze conferentie werd georganiseerd door het Landelijk Kennisintituut Cultuureducatie & Amateurkunst. Nationale en internationale sprekers deelden hun kennis en ervaring op het gebied van muziek en mensen met een beperking. En ondertussen werd er flink genetwerkt. Een inspirerende dag!


Bestuur

Het bestuur van My Breath My Music heeft enkele wijzigingen ondergaan. We hebben afscheid genomen van onze voorzitter Robert Pangalila, die al zeer lang betrokken was.  We bedanken hem voor alles wat hij voor onze stichting heeft gedaan.

De huidige samenstelling van het bestuur is:
Arjan van den Boom, voorzitter
Ruud van der Wel
Karin van Dijk
Jan Bos
Erik de Graaf
Linda Hageman
Loes van Trirum

Reacties uitgeschakeld voor NIEUWSBRIEF maart 2018

Wat denk jij?

Reacties zijn gesloten.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.