Nieuw in ons uitleenprogramma: de GroovTube maakt ademhalingstherapie thuis mogelijk

De GroovTube is een uniek hulpmiddel om op een effectieve en speelse manier ademhaling en mondmotoriek te oefenen en zichtbaar te maken op de iPad. De stichting My Breath My Music heeft ervoor gezorgd dat kinderen met een spierziekte een GroovTube in bruikleen kunnen krijgen. Hierdoor kunnen ze, naast hun ademhalingstherapie bij instellingen zoals Rijndam Revalidatie, ook thuis oefenen.

006

Oefenen wordt leuk

Voor kinderen met een chronische aandoening, zoals de spierziekte Duchenne, is het belangrijk dat zij hun ademhaling en conditie goed onderhouden. Hiervoor moeten zij oefeningen doen die vaak als niet leuk worden ervaren en waarvan het resultaat weinig tastbaar is. De GroovTube is een blaasapparaat die via Bluetooth® Smart is verbonden met een iPad. Speciaal ontwikkelde apps stimuleren kinderen in spelvorm om ademhalingsoefeningen te doen. Het uitleenprogramma via de stichting My Breath My Music maakt het thuisgebruik van de GroovTube mogelijk. Hierdoor kunnen ze dagelijks oefenen, hetgeen vooral bij kinderen met een progressieve aandoening erg belangrijk is.

Nieuwe muziekapp

De kinderen kunnen  adembeheersing leren in de nieuwste app “Breath Score”. De kinderen krijgen in deze app allereerst een leuk herkenbare liedje te horen. Vervolgens proberen ze het liedje noot voor noot te reproduceren. Iedere keer als je blaast komt het volgende nootje. De kinderen leren zo ritme te blazen.

breath scorebreath score sceen

 

Zes apps in de appstore

Naast de nieuwe muziek app zijn er nog 5 andere apps beschikbaar. GroovTube app ,Fairhammer ,Billiard Breath, Music Breath en Breath Trainer.

Meer informatie over het uitleenprogramma: My Breath My Music brochure 2016

Reacties uitgeschakeld voor Nieuw in ons uitleenprogramma: de GroovTube maakt ademhalingstherapie thuis mogelijk

Wat denk jij?

Reacties zijn gesloten.

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.