Ik ben Roel Wigman, 19 jaar

Ik voel me zeer vereerd een stuk te mogen schrijven voor deze website. Muziek luisteren en spelen is één van mijn grootste passies, vooral de rockklassiekers vallen in mijn smaak. Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd! Mijn naam is Roel Wigman en ik ben geboren in het mooie jaar 1990. Ruud en ik kennen elkaar nu ongeveer tweeënhalf jaar en we spelen regelmatig samen. In deze tijd heeft hij mij een hoop muziekstukken en kneepjes bijgebracht.

roel1

Nu vergeet ik wel een belangrijk gegeven! Ik heb de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte die ervoor zorgt dat mijn spieren steeds zwakker worden. Hierdoor is mijn handfunctie beperkt en mijn longinhoud nog geen 20%. Door deze beperkingen is het natuurlijk erg lastig een muziekinstrument te bespelen. Ruud biedt mij weer de kans een instrument te bespelen, wat ik al had opgeven.

roel2

Hij weet dit te bereiken door de bladmuziek naar mijn mogelijkheden aan te passen. Daarnaast heeft hij de elektrische saxofoon voorzien van een verlengd mondstuk en een statief. Als klap op de vuurpijl kun je ook een instrument lenen, zodat je thuis kunt oefenen. De lessen zijn altijd erg gezellig en af en toe komt de hydro-therapeut van het revalidatiecentrum lekker mee drummen.

roel3

Daarnaast speel ik af en toe met mijn broer Tom; hij met zijn keyboard en ik met mijn elektrische saxofoon. Om Ruud te helpen heb ik ook een keer een demonstratie op de Supportbeurs in Utrecht gegeven, dit was erg leuk. Kortom, het is uniek hoe Ruud voor anderen klaarstaat!

Facebook YouTube Flickr
Copyright © MBMM. All rights reserved.